Me Samariassa rakennamme toiminnasta hyvinvointia. Haluamme tehdä työtä ihmisten kanssa. Tätä tarkoitusta varten ovat syntyneet Samarian eri työmuodot. Tervetuloa tutustumaan. Olitpa avun tarvitsija, työmme tukija tai yhteistyökumppani, olemme täällä sinua varten!
På svenskaIn English

Akatemian historiaa

HISTORIA LYHYESTI

SAMARIA AKATEMIA on ollut jo muutaman vuoden toiminnassa ja se on ollut Samaria ry:n työnimi erilaisille koulutushankkeille, jonka kautta on pyritty edistämään lähinnä teologista tietämystä ja osaamista Samarian sidosryhmille. Toiminta on ollut vielä toistaiseksi aika pienimuotoista mutta tavoitteellista ja laadultaan korkeatasoista. Koulutus on ollut lähinnä täydennyskoulutustyyppistä ja yleissivistävää. Varsinaisia tutkintoja ei ole suoritettu, koska oppilaitosstatusta ei ole olemassa, eikä sopimuksia jonkin oppilaitoksen sisällä tapahtuvaksi toiminnaksi. Hallinto on ollut kevyt ja lähinnä toiminnanjohtajan eräänlaisena sivutyönä toteuttamaa.

 

MIKKO TAKALA on aloittanut vuonna 2014 vuoden alussa Vaasassa Evankeliska folshögsskola fb:n (Efo) ja Vaasan kristillisen koulun yhteistyönä toteutetun kaksivuotisen ratkaisukeskeisen sielunhoitoterapeutti –koulutuksen. Koulutuksessa on ollut 35 opiskelijaa. Osa heistä suuntautui oppilaitostoimintakenttään, ollen oppilashuoltoterapia -kurssilaisia. Osa koulutettavista olivat ruotsinkielisiä (kaikki luennot suomeksi, mutta ryhmätoiminta ja yksilötyö kukin omalla äidinkielellä).  Tämä integroitu kurssi valmistuu vuoden 2016 alussa. Toinen vastaava kurssi aloitettiin vuonna 2015 alussa 35 kurssilaisen vahvuudella Loimaan Evankeelisella opistolla (Leko). Kurssin nimi jalostui: Ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti -kurssi.

 

KRISTILLINEN TERVEHTYMISKESKUS CHC ry. tuli mukaan sekä Loimaalle, että myös Vaasan kurssille toiminnanjohtaja Tor Spiikin kautta alkuvuodesta 2015. Tehtiin yhteistyösopimus. Tor Spiik toi Moodle oppimisalustan ja toimii ryhmänohjaajana, sekä jonkin verran kouluttajana. Opiskelijoiden on mahdollisuus myös liittyä CHC:n terapeuteiksi CHC:n kautta, jolloin CHC toimii kristillisten terapeuttien ”verkoston asemana” ja markkinointiväylänä, sekä toiminnallisena laadun takaajana. 

 

NYKYISYYS

Samarian Ismo ja Päivi Valkoniemi, sekä Mikko Takala ja Tor Spiik tapasivat elokuussa 2015 ja päädyttiin yhdistämään Mikko ja Outi Takalan vetämät Ratkaisukeskeiset kristilliset terapeuttikoulutukset Samaria Akatemiaan. Samaria ry:n hallitus päätti nimittää kasv.tri, psykoterapeutti Mikko Takalan Samaria Akatemian rehtoriksi. CHC ry:n ja Mikko Takalan koulutukset siirtyivät samassa yhteydessä Samaria –Akatemialle.

Samaria Akatemia saa käyttöönsä Samarian taloushallintoa, markkinointiorganisaatiota, tiloja yms. fasiliteetteja. Niistä sovitaan kurssikohtaisesti.Samaria rf
Yhteiskristillinen sosiaalialan järjestö

Asentajantie 12
FIN-06150 PORVOO
Yhteystiedot

Auta meitä auttamaan!
Hjälp oss att hjälpa
Samaria rf
y-tunnus 0130415-3
Pankkiyhteydet: Aktia 405010-28750
IBAN FI0640501020008750, BIC HELSFIHH
Keräyslupa:

Poliisihallituksen päätös 29.9.2015
Luvan numero POL-2015-7071
Lupa voimassa 1.1.2016 - 31.12.2017
koko Suomen alueella,
Ahvenanmaata lukuunottamatta.