Takaisin

Nyt on syytä levätä ja laittaa asiat elämässä tärkeysjärjestykseen

Kesäkuu 2020

Olemme kaikki eläneet elämässämme jakson, jollaista tuskin aiemmin olemme kokeneet.
Korona-viruksesta johtuvat poikkeukselliset toimet sekä sairaus itsessään on ravistellut meitä, kansakuntaamme ja koko maailmaa. Monissa maissa virus jyllää edelleen täydellä voimalla, mutta nyt näyttää siltä, että me saamme Suomessa ainakin pienen hengähdys-
tauon.

Tämä tauko tulee tarpeeseen meille jokaiselle. Saamme hetken levätä ja nauttia kesästä. Nyt on syytä kerätä energiaa auringosta sekä tuoreesta ruoasta, jota luonto meille tuottaa. Me emme voi tietää tarkasti millaiset ajat edessä odottavat. On tärkeää, että varaudumme terveellä tavalla. Pohdimme kuinka voimme toimia, jos paljon puhuttu toinen aalto tai jokin muu yllättävä tilanne maailmassa meitä kohtaa.

Aineellista selviämistä vielä tärkeämpää on henkinen ja hengellinen itsehoito. Oma kesä-
suositukseni itsehoitolääkkeeksi on se, että etsimme aikaa rukoilla läheistemme, työmme ja niiden ihmisten puolesta, joita sydämellemme nousee. Tämän lisäksi on hyvä muistaa, että Jumala on lähettänyt meille Sanansa. Tämä Sana on luettavissa Raamatusta, jonka soisin kuuluvan suosittuihin kesälukemistoihin. Perimmältään Raamattu puhuu siitä Sanasta, josta Johanneksen evankeliumi kertoo ensimmäisissä jakeissaan.

1. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
2. Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
3. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
5. Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.

Tässä toisessa luomiskertomuksessa meille paljastetaan, että Jeesus Messias on meidän Sanamme ja Valomme, Hän, joka on lunastanut sinut ja minut. Kaikki nämä Johanneksen evankeliumin alkujakeet liittyvät myös Johan-

nes Kastajaan, jota muistelemme juhannuksena. Meillä juhannusjuhla kietoutuu yöttömään yöhön, mitä kauneimpaan luontoon ja siihen rauhaan, jonka Jumala on meille luomistyössään suonut.

Ystäväni, varaudutaan, mutta eletään tätä elämää silti. Meidän ei tarvitse käpertyä punkkereihin pelkäämään, vaan saamme luottavaisin mielin käydä kohti alkavaa syksyä. Nautitaan kesästä ja iloitaan tästä päivästä sekä kiitetään huomisesta, joka on yksin Jumalan tiedossa ja hallinnassa.

Hyvää ja siunattua kesää!
 

ISMO VALKONIEMI
toiminnanjohtaja


BLOGI