Takaisin

TARVITSEMME ENEMMÄN YHTEYTTÄ JA ENEMMÄN TURVAA

kesäkuussa 2017
 

Meidän turvamme on Jumalassa. Se on Raamatun lupaus ja ajatus, joka on kantanut vaikeuksissa olevia kristittyjä kahden vuosituhannen ajan . Mutta onko väärin ajatella, että nykyisessä maailmantilanteessa tarvitsemme entistä enemmän turvaa ja turvallisuutta? Minun mielestäni se ei ole väärin.

Vainojen aikana kristityt ovat aina turvautuneet toisiinsa, pitäneet yhtä. Samalla he ovat kantaneet huolta yhteiskunnan heikoista ja sorretuista. He ovat hakeneet turvaa toisistaan, ja samalla he ovat olleet vainottuinakin hylättyjen turvaverkko.

Elämme aikaa, jossa jokainen kuunteleva ja näkevä ihminen aistii kasaantuvia ongelmia. Sosiaaliturvajärjestelmiä puretaan läntisissä hyvinvointivaltioissa, äärijärjestöjen iskut samoille alueille jatkuvat, ja islamistisissa maissa kuohuu jälleen. Suurvallat toimivat ennakoimattomalla tavalla, ja Euroopan Unionin uskottavuus on koetuksella Englannin erottua siitä. Erilaiset äärimielipiteet, vihapuheet ja yleinen levottomuus ovat aivan toista luokkaa kuin muutamia vuosia sitten.

Samaria on koordinoinut valtakunnallista ruoka-apujärjestöjen työtä Sosiaali- ja terveysministeriön tuen pääkoordinaattorina. On mahdollista, että tulevaisuudessa roolimme kasvaa entisestään ja saamme olla mukana vielä laajemmissa järjestöjen yhteistoiminnoissa. Meidän päätehtävämme on puhua Elämän Leivästä – Kristuksesta, mutta on myös hyvä varautua ja varustautua auttamaan nykyistä enemmän. Juuri nyt on se aika, jolloin meidän kristittyjen, kristillisten järjestöjen ja seurakuntien pitäisi vakavasti miettiä, miten meidän tulee toimia todellisessa kriisitilanteessa. Mistä saamme puhdasta vettä ja ruokaa, missä voisimme majoittaa ihmisiä, tarvitsemmeko jonkun yhteisen keskusvaraston avun koordinointiin? Hätää on monin paikoin ympärillämme, mutta se voi yllättäen tulla lähelle ja muuttua myös meitä itseämme koskevaksi. Meiltä voidaan pyytää apua lähimaihin tai jopa omiin kaupunkeihimme.

Tarvitsemme turvallisia yhteisöjä ja turvallisia seurakuntia, jotka pitävät kiinni Jumalan Sanasta ja rakkaudesta lähimmäisiin. Samaria haluaa olla kaikkea tätä nyt ja tulevaisuudessa. Tästä lehdestä voit lukea eri työmuodoistamme ja tulla mukaan auttamaan monin tavoin.

 

ISMO VALKONIEMI, toiminnanjohtaj

 

 

 

 

 


BLOGI