Takaisin

TÄSSÄ AJASSA

syyskuussa 2017

Elokuun jälkimmäisellä puolella maatamme järkytti Turusssa tapahtunut sarjapuukotus, jota tätä kirjoittaessani tutkitaan terroristisena tekona. Tapahtumasarjassa on kuollut kaksi henkilöä ja loukkaantunut kahdeksan. Iskusta epäilty on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ja siitä valittanut marokkolainen.

Samaan aikaan Samariassa käynnistyi Stean rahoittama kolmivuotinen hanke, jolla autamme maahanmuuttajia sopeutumaan maahamme ja oppimaan kieltämme. Tämä tapahtuu monenlaisen konkreettisen tekemisen ohessa, suomen- ja ruotsinkielisten työntekijöiden parissa.

Kun pohdimme Samariassa sitä, kuinka meidän tulee suhtautua maahanmuuttajiin, muiden kulttuurien ja uskontojen edustajiin, homoseksuaaleihin tai erilailla ajatteleviin lähimmäisiin, vastaus on aina sama. Meidän tulee kohdata jokainen ihminen hyväksyvästi ja tasavertaisesti. Meille on annettu vain yksi malli, ja se on kohdata lähimmäisemme inhimillisesti, välittäen ja rakastaen. Tähän Raamatun sana kehottaa meitä yksiselitteisesti.

Kokonaan toinen kysymys on, mitä mieltä olemme maahanmuuttopolitiikasta tai vaikkapa avioliittolaista. Voimme olla eri mieltä maassamme tehdyistä päätöksistä, mutta demokraattisen sananvapauden jälkeen meille jää vain yksi tapa kohdata lähimmäinen. Jos äänestäminen ja eriävän mielipiteen ilmaisu eivät ole johtaneet toivomaamme lopputulokseen, kun kaupunkiimme ilmestyy vierasmaalaisia tai työmme pariin hakeutuu seksuaalisesti toisin suuntautuneita, me avaamme ovemme ja toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi. Tasavertaisina.

Samalla kun sanon tämän, toivoisin että politiikkaa tarkistettaisiin laittomasti maahan jääneiden ja väärin perustein apua pyytävien osalta sekä niiden, joilla on rikollista taustaa. Heidät tulisi voida poistaa maastamme nopeasti ja turvallisesti. Olisin myös toivonut, että avioliittolakimme olisi kunnioittanut miehen ja naisen välisen avioliiton erityisasemaa, koska se takaa meille tulevan sukupolven.

Tosiasia kuitenkin on, että me voimme voittaa Kristukselle ihmisiä vain rakastamalla, emme politikoimalla. Siksi rakastamisen ohje menee aina politikoinnin ohi.

 

ISMO VALKONIEMI, toiminnanjohtaja

 

 

 


BLOGI