Hätäapua Ukrainalle


Samaria järjestää hätämajoitusta pakolaisille Etelä-Suomessa sekä toimii humanitaarisen avun toimittajana Eestiin, Latviaan ja Puolan Ukrainan rajalle, Kuljetamme myös ihmisiä turvaan rajaseudulta.
Samaria toimii viranomaisten kanssa koordinoidusti sekä Suomessa että Ukrainassa. Viralliset yhteistyökumppanimme kriisin hoidossa ovat Latvian kirkko, Kiovan kirkko sekä Sveta Meinarda fondi (Latvia). 
 

RAHALAHJOITUKSET

Osallistu Ukrainan hätäaputoimintaan lahjoittamalla: 
Tilinumero: FI06 4050 1020 0087 50
Viitenumero: 99972

Keräyslupa: Poliisihallituksen päätös 12.12.2019. Luvan numero RA/2019/1109. Lupa on voimassa 1.1.2020 - 31.12.2024 koko Suomen alueella, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


TAVARALAHJOITUKSET

Keräys on käynnissä!

Olemme saaneet seuraavaa Ukrainan avustuskuormaa varten puoliperävaunullisen rekan ja kolme kuljettajaa.

Voit toimittaa pieniäkin määriä:
PORVOO Asentajantie 12
HÄMEENLINNA Markkulantie 3
HELSINKI Vilhonvuorenkatu 7-9
ESPOO Matinkartanontie 16 B
 

TARVITTAVIEN TAVAROIDEN LUETTELO

Säilyvät elintarvikkeet: Kuivaelintarvikkeet (pussikeitot, jauhot, murot, myslit ym.) säilykkeet, makeiset, energiapatukat, vesi tai muu juoma
Hygieniatarvikkeet: Saippuat, shampoo, hammastahna, hammasharja, partakone, terveyssiteet, puhdistuslaput, vaipat

Vaatteet: Keväisiä siistejä vaatteita, kesäkenkiä (Huom. määrällisesti vaatteita ei voi olla kuormassa kuin enintään 20 %, mutta voimme antaa vaatteita Ukrainan pakolaisille Suomessa.)
Tekstiilit: Viltit, huovat, lakanat, tyynyliinat
Terveydenhoito: Sidetarpeet, laastarit, puhdistusaineet, särkylääkkeet, voiteet, rasvat, vatsalääkkeet, yskänlääke
Mikäli on saatavana tikkausneuloja ja -lankaa ja muita sairaalatarvikkeita, ne toimitetaan Ukrainassa terveysviranomaisille
Muuta: Taskulamput, paristot, paristokäyttöiset radiot


Oletko järjestämässä keräystä?
Voit osallistua Elämän tie -projektiin:

Ukrainaan ei ole mahdollista viedä tavaraa spontaanisti, vaan asian on järjesteltävä vientilupineen etukäteen. Puolan tai muiden naapurimaiden rajoille viedyt tavarat voivat päätyä mustan pörssin kauppiaille, jotka myyvät näitä tavaroita 3-5 kertaisella hinnalla, ellei vastaanottaja ole tunnettu pitkän linjan hyväntekeväisyysjärjestö tai seurakunta. Viedessäsi sinun pitää aina tietää luotettava vastaanottaja, joka käyttää tavarat humanitaariseen apuun. Puolassa on kaupunkien virallisia avustuskeskuksia, joihin tuotteita voi jättää, samoin vanhoja ja tunnettuja seurakuntia, jolloin ne päätyvät todennäköisesti Puolan läpi kulkevien pakolaisten tarpeisiin, niiltä osin kuin tarve ja pakolaiset kohtaavat.

Mikäli haluat että tavarat päätyvät Ukrainaan välittömälle kriisialueelle voit toimittaa alla lueteltuja tavaroita Samarian toimipisteisiin. Järjestelmämme on rakennettu niin, että osallistumme Latvialaisen säätiön Svētā Meinarda fondsin Elämän tie -projektiin, jossa organisoidut ja viranomaisluvan saaneet kuljetukset ja vastaanotto Riiasta Ukrainaan on organisoitu hyvin. Operaation pääkoordinaattori on Latvian evankelisluterilaisen kirkon pappi Pavel Levushkan, yhteistyössä Samarian toiminnanjohtajan Ismo Valkoniemen kanssa. Suomesta lähtenyt auto rekisteröidään lasteineen Ukrainan rajaviranomaisille. Ukrainassa vastaanottaja on aina humanitaarista työtä tekevä pitkän linjan seurakunta, joka voi vaihtua sotatoimialueen tilanteen mukaan.

Mikäli olet järjestämässä tai keräämässä apua Ukrainaan omalta alueeltasi seurakuntana tai muuna yhteisöllisenä toimintana, voit liittyä tähän Elämän tie -kolonnaan. Tiedustele tarkemmin Ismo Valkoniemeltä, ismo.valkoniemi@samaria.fi, puh. 040 741 5577.