Back

Kriisiapua Ukrainaan

 

Samaria rf informoi aikeesta lähettää kuorma-auto Ukrainaan. Tähän haasteeseen vastasivat heti useat tahot. Porvoon Ankkurin autotalliin vastaanotettiin Raahen vapaaehtoiset ry:n, Porvoon seudun työnhakijat ry:n, Hursin apu ry:n, Finnair Kitchen Oy:n sekä yksityisten lahjoittajien tuomia tavaraeriä.

Ohjaaja Sofia Ahon ohjaamana kuntouttavan työtoiminnan työntekijät sekä varsinaisena lastausmestarina toiminut Travis Mikeal pakkasivat lahjoitetun tavaran sekä Samarian omat lahjoitustavarat kuorma-autoon. Vastaanotto ja pakkauswoperaatio kesti 6 päivää. Keskeistä operaation onnistumisen kannalta oli vapaaehtoistyöntekijä Tomi Keinäsen tuki auton löytämisessä ja siinä, että hän suostui vastuukuljettajaksi. Hänen työparikseen saatu Samarian senioreihin kuuluva Markku Toimela oli toinen ratkaiseva lenkki nopean lähdön onnistumisessa. Oleellista oli myös että Ismo Valkoniemi sai Latvian kautta verkostot ratkottua etukäteen ystävänsä pastori Pavel Levushkanin kanssa.

Kouvolan helluntaiseurakunnan, Porvoon suomalaisen seurakunnan sekä Borgå svenska domkyrkoförsamling tuki matkan polttoainekuluihin oli ratkaisevan tärkeää. Myös useiden yksityistein ihmisten lahjoitus ja tuki olivat tärkeä lisä matkakassassa. Matka venyi viikon mittaiseksi. Ajokilometrejä autolle kertyi yli lähes 4500 km, yksi rengasrikko, sakot, sabotaasiyritys paluumatkalla ja monia muita pieniä vastoinkäymisiä. Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus, että juuri se mitä kipeimmin tarvittiin, saapui oikeaan kohteeseen, oikeaan aikaan ja joka rohkaisi ja vahvisti Ukrainalaisia lähimmäisiämme – siellä kaukana.