Back

Nooan puutarha Ilolassa

Samaria rf on myynyt 27.4.2021 Porvoon Ilolan kylässä sijaitsevan Noarkin näyttelytilana ja kesäkahvilana tunnetun rakennuksen ja sille kuuluvan 2813 m2:n maa-alueen Puurakentajat Invest Oy:lle.

Samaria ja Noark eivät kuitenkaan poistu Ilolan alueelta, vaan jjatkamme kesäisen matkailutoiminnan kehittämistä, joka sijoittuu nyt myytävän tontin ja rakennuksen lähelle, Sanismäentien toiselle puolelle, osoitteeseen Sanismäentien 1 jäävälle maa-alueelle, joka on kooltaan 13 755 m2 (1,3755 ha). Alue rajoittuu koko mitaltaan Ilolanjokeen.

Alue on nimetty jo aiemmin Nooan puutarhaksi.  Tässä virkistys- ja matkailupuistossa harjoitetaan puutarha- ja perunanviljelyä, ja se tulee sisältämään lasten leikkipuiston, aluetta kiertävän huvipuistojunan sekä myös pienoismalleja.

Alueelle on tilattu vesi- sekä sähköliittymä, ja parhaillaan laaditaan suunnitelmia, joissa huomioidaan kesäkahvilatarve, wc-tilat sekä mahdollisesti viljely- ja virkistystoimintaan tarvittavia pienrakennuksia. Myös joen perkaamista sinne kasvaneista puista ja muusta kasvustosta selvitetään, samoin kuin pienimuotoista joen virtauksen parantavaa ruoppauskorjausta. Kaupallisesti Nooan puutarha avautuu aikaisintaan kesällä 2022.