Back

Uusiin tehtäviin Porvoon Ankkuriin

Porvoon Ankkurissa on aloittanut uutena ohjaajana Markku Toimela. Hän työskentelee Aluehallinto-viraston rahoittamassa nuorten työpaja -projektissa.

Toimelan aiempi työtausta on vähintääkin mielen-kiintoinen. Hän on työskennellyt mm. 12 vuotta kehitysaputyöntekijänä Pohjois-Koreassa, yhdessä maailman suljetuimmista maista. Hän on niitä harvoja, jotka ovat päässeet Pohjois-Koreassa yksityiskoteihin ja maaseudulle sekä suljettussa kommunistidiktatuurissa kurkistamaan kulissien takaiseen elämään.

Halu auttaa hädässä olevia ihmisiä on vienyt häntä Bangladeshiin, Mongoliaan ja Pohjois-Koreaan. Avustustyössä hän on ollut Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan kautta.

Luontoa rakastavana Toimela toimii myös luonto- ja eräoppaana. Myös sen ammatin saralla hän on ohjannut kuntouttavassa työtoiminnassa olevia työharjoittelijoita, Metsähallituksen ylläpitämissä kansallispuistoissa.

Seikkailijan asenteella ja annoksella huumoria Toimela tulee toimeen kaikkialla, olipa työmaa kotimaassa tai maailman toisella puolella. Hän toivoo oman esimerkkinsä kannustavan myös muita. Jokainen työ voi olla seikkailu. Kaikki työ kannattaa ottaa vastaan. — Myös oppimisvaikeuksista kärsivillä voi olla mahdottoman hieno elämä edessä. Kaikki on mahdollista.

 

Nuorten työpajalla Porvoon Ankkurissa

on syrjäytymisvaarassa olevien nuorten työtoimintaa. Sen ohella saa myös kokonaisvaltaista tukea, Samarian kaikki tukimuodot ovat myös nuorten työpaja-asiakkaiden käytössä. Lisäksi on mahdollisuus opiskeluun sekä osanäyttötutkintoihin tai koko tutkintoihin yhdessä alueen oppilaitosten kanssa. Nuorten työpaja tekee myös yhteistyötä julkisen sektorin sekä yritysten kanssa. Mukaan pääsee non-stop periaatteella.