Samaria seurakunnille

Samaria Group on yhteiskristillinen ja ekumeeninen kolmannen sektorin järjestö. Sen lähtökohta on auttaa ihmistä, jonka ohi muut menevät. Lähtökohdan teologinen pohja nousee raamatusta, Luukkaan evankeliumin 10. luvusta, kertomuksesta Laupiaasta Samarialaisesta. 

Samaria Group on lähellä vapaita suuntia, mutta myös kirkkoa. Se kuuluu jäsenenä Finlandssvenska pingstmissioniin (ruotsinkielinen helluntailiike), mutta myös luterilaisten seurakuntien Församlings förbundetiin sekä Sininauhaliittoon. Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto. 

1. Kor. 13, sopii hyväksi esimerkiksi järjestömme ajattelusta. Paavali näet toteaa ykskantaan, että kaikki niin sanotut hengelliset ansiot – hurmostila, yliluonnollinen kokemus ja tieto, vankkumaton usko, itsensä kieltäminen ja omastaan luopuminen – kaikki nämä ovat alisteisia rakkaudelle. Ilman rakkautta ne ovat merkityksettömiä, hyödyttömiä ja – mikä hätkähdyttävintä – katoavaisia. Rakkauden kanssa ne voivat rikastuttaa uskonelämäämme. Tämän teologis-opillisen ohjeen tarkoitus on käytännöllinen. Samaria Groupin yksiköissä tämän tulee ohjata henkilökunnan käyttäytymistä, vierailevien evankelistojen vierailujen arviointia, muiden järjestämien tilaisuuksien arviointia, ennen kuin viemme asiakkaitamme niihin. Tavoitteena on hallittu asiakasprosessi, joka luo turvalliset puitteet kristillisyyden ja henkilökohtaisen uskon rakentumiselle.

 

SEURAKUNNAT SAMARIA-TYÖN TUKENA

Samaria Groupin omistaa 9 seurakuntaa. Nämä seurakunnat ovat myös Samaria-työn aktiivisia tukijoita. Tämän lisäksi yksittäiset seurakunnat osallistuvat työhömme tukemalla taloudellisesti, rukoilemalla ja tiedottamalla työstämme omissa tilaisuuksissaan ja mediakanavissaan.

 

Haluatteko tehdä yhteistyötä, tai osallistua Samaria Groupin työhön? Ota yhteyttä samaria-center@samaria.fi