Työtoiminta

TYÖTOIMINNASTA RYTMIÄ ARKEEN

Samaria rf - Hämeenlinna tarjoaa kuntouttavan työtoiminnan palveluja. Työtoiminnan tarkoitus on tarjota mielekästä ja vaativuudeltaan sopivaa työtä ja näin vahvistaa ihmisen työ-ja toimintakykyä.

Työtoimintaan osallistuvalle henkilölle laaditaan tavoitesuunnitelma, jossa kartoitetaan elämäntilannetta, osaamista ja henkilökohtaisia tavoitteita. Suunnitelmassa hahmotellaan kokonaisuudessaan henkilön kuntoutumispolkua. Suunnitelman toteutumista seurataan säännöllisesti ja suunnitelmaa muokataan ja tarkennetaan tarpeiden mukaan. Työtoiminta tukee ihmistä löytämään keinoja parempaan arkeen ja elämänhallintaan. Työtoiminta luo säännöllisen päivärytmin ja tukee päihteettömyyttä.

Merkittävimpiä työtoiminnan muotoja Hämeenlinnan toimintakeskuksessa: puu-ja metalliverstastyöskentely, alihankintapaja, tekstiilipajatyöskentely, kierrätysmyymälä, kiinteistön huolto ja puutarhatyöt.

 

PUU- JA METALLIPAJA

Markkulantien puu-ja metallipajassa tehdään aikataulultaan joustavaa sarjatuotantotyötä, yksittäiskappaletuotteita ja huonekalujen entisöintiä. Teemme tilauksesta alihakintatöitä yksityissektorille ja pk-teollisuudelle. Olemme tehneet myös yksinkertaisia rakennus-ja kiinteistöhuoltourakoita.

 

TEKSTIILIPAJALLA KIERRÄTYSTÄ JA UUSIOKÄYTTÖÄ

Tekstiilipajalla lajitellaan lahjoituksena tulleita puhtaita vaatteita ensisijaisesti kirpputorillemme myytäväksi sekä lahjoituksiin. Uusiokäsittelemme alihankintatöinä teollisuuskäyttöön puuvillaa ja trikoota teollisuuspyyhkeiksi, ja villaa öljyn imeytysmaton materiaaliksi. Kierrätyksessä tulevat oheistuotteet kuten farkut, napit ja vetoketjut pyrimme hyödyntämään esim. myyntiin ja ompeluun.

 

WANKAKIERTO KIERRÄTYSMYYMÄLÄSSÄ 

harjoitellaan myyntityötä asiakaspalveluineen, tuotteiden esillepanoa sekä liikkeen hoitoa.