Takaisin

Avustustyötä

Tässä Samarian kevään ja alkukesän kuulumisia avustustyön osalta:

Olimme juuri keväällä päättäneet auttaa Myanmarin kareeniheimoa erityisesti ja osallistuimme pastori Hla Sein kanssa yli kaksi kuukautta kestäneeseen avustusoperaatioon Thaimaan ja Burman rajaseudulla, jossa toimitimme ruokaa pakeneville ihmisille, joiden koteja tuhotaan. Iloitsimme siitä, että todella pystyimme konkreettisesti auttamaan ja rohkaisemaan näitä pakenevia lähimmäisiä.

Kesken kaiken tämän Samariaan alkoi virrata ihmisiä Harkovasta, Mariupolista, Kiovan lähialueilta ja Venäjältä. He ovat olleet järkyttyneitä ihmisiä, joiden elämä on joutunut tuhon tai vainon keskelle. Kodit on tuhottu ja he ovat menettäneet kaiken omaisuutensa sekä elämisen mahdollisuudet. Päätimme kääriä hihat ja ryhtyä auttamaan jokaista eteen tullutta pakolaista.

Olemme olleet kahdesti Ukrainassa avustusvientimatkalla. Olemme voineet toimittaa Ukrainaan noin 20 tonnia hätäapua kuorma-autolla ja rekka-autolla sekä lisäksi vieneet minibussin lahjoituksena evakuointikuljetuksiin.

Tämän lisäksi olemme olleet mukana vastaanottamassa yli 50 pakolaisperhettä, joiden tukitoimista olemme vastanneet. Olemme saaneet ihmetellä itsekin, kuinka kauttamme monet ovat saaneet asunnon ja kuinka edellytykset maassamme olemiselle ovat selvinneet. Lisäksi Venäjältä on saapunut messiaanisia juutalaisia kaksi perhettä sekä vainoja paennut kristitty toimittaja vaimonsa kanssa, joiden tukena olemme saaneet olla.