Takaisin

Maahanmuuttajat tuovat tullessaan uutta elämää Samariaan

Burmalaisia maahanmuuttajia on tullut paljon mukaan Samarian Porvoon Ankkurin työtoimintaan sekä maahanmuuttaja- ja toimintaryhmiin. Ensimmäiset tulivat noin 5 vuotta sitten, ja siitä yhteistyö heidän kanssaan alkoi.

Maahanmuuttajille on avattu ovia myös hengellisessä mielessä. Kareninkieliset kristityt ovat kokeneet vaikeaksi löytää Suomessa seurakuntayhteyttä. He kokoontuivat aluksi kodeissa, mutta naapureilta tuli valituksia ylistyslaulujen johdosta. Nyt he ovat pitäneet Porvoon Ankkurin tiloissa omia jumalanpalveluksaan joka sunnuntai. Näihin tilaisuuksiin he ovat pyytäneet mukaan myös aina Samarialta Päivi Valkoniemen, joka pitää saarnan suomeksi. Sitä ei tarvitse enää tulkata, sillä moni burmalaisista pärjää jo suomenkielellä. Kaikkiin tilaisuksiin kuuluu myös ruokailu. Ruoan he tuovat mukaanaan ja valmistavat itse. He vierailivat myös kerran Voolahden rantakikossa jumalanpalveluksessa. Sielläkin he ruokkivat koko porukan.

Kerran kuukaudessa burmalaiset kristityt kokoontuvat eri kaupungeissa, mm. Helsingissä, Espoossa, Kotkassa tai Porvoossa. Elokuun lopulla oli vuoro järjestää tilaisuus Porvoossa. Samarian tiloissa Ilolan Noarkissa kokoontui n. 80 henkilöä. Isossa tapahtumassa, johon myös Päivi Valkoniemi oli kutsuttu, oli ohjelmassa jumalanpalvelus, rukousta sekä tietysti myös ruokailu.

 

Kuva: Ta Gaw Hser organisoi burmalaisten hengellisiä tilaisuuksia Porvoossa.