Asuminen

Samarialla on tarjolla vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Vantaa, Espoo), sekä Hämeenlinnassa ja Porvoossa. Porvoossa tarjoamme myös tuetun asumisen palveluita. 

Tarjoamme myös tuettua asumista ihmiskaupan uhreille, jotka tarvitsevat tukiasumispalveluita. (Rose-projekti)

Samaria-koti on päihteetön päihdehuollon asumispalveluyksikkö, joka tarjoaa kodikasta asumispalvelua Porvoossa.

Guesthouse Noark tarjoaa edullista majoitusta matkailijoille sekä tarvittaessa myös väliaikais/hätämajoitusta Porvoossa. 

Transparent Button Samaria-koti

Aluehallintoviraston luvanvarainen päihdehoitopalvelu

Samaria-koti on päihteetön päihdehuollon asumispalveluyksikkö. Yksikkö on tarkoitettu asunnottomille, joiden toimintakyky itsenäiseen asumiseen on heikentynyt tilapäisesti tai pysyvästi. Yksikköön voidaan sijoittaa myös pitkäaikaisesti. Asukkailla on mahdollisuus saada Kelan asumistukea.

Kodissa eletään yhteisöllistä elämää, jossa asukkaat osallistuvat vapaaehtoisesti kodin ylläpitoon kuuluviin vastuutehtäviin voimavarojensa ja osaamisensa mukaan.

Painopiste on palvelussa ja hoivassa. Hoivalla tarkoitamme vahvaa välittämistä asiakkaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Lisäksi keskeisiä elementtejä ovat kuntoutumista tukeva ilmapiiri, turvallisuus, hyvä ravinto ja hygienia.

Palvelusuunnitelma laaditaan yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kanssa ottaen huomioon hänen persoonallisuutensa ja tarpeensa. Yksilölliset toiveet kuntoilusta tai muista harrastuksista pyrimme mahdollistamaan tarvittaessa.

Tuemme oma-aloitteellisuutta arjessa selviytymiseksi esim. siivouksessa ja hygienian hoidossa. Avun saamiseksi rohkaisemme asukkaita osallistumaan keskusteluun henkilökunnan kanssa ja erilaisiin vertaistuellisiin ryhmiin. Apua annamme psykososiaalisin keinoin kristillisessä viitekehyksessä.

Annamme palveluohjausta ja hoidamme tarvittaessa yhdessä asukkaan kanssa terveydenhuollollisia sekä viranomaisasioita. Palveluohjauksella tarkoitamme asukkaan kannalta tärkeiden erilaisten kodin ulkopuolisten palveluiden tarpeen arviointia ja niiden toteutumisesta huolehtimista. Asukkaan pääseminen oikean avun piiriin oikeaan aikaan on kuntoutumisessa erittäin tärkeää, ellei onnistumisen kannalta jopa tärkeintä.

Tuemme rakentavien sosiaalisten suhteiden luomisessa ja ylläpidossa, sekä talouden tasapainoon saamisessa esim. ohjaamalla velkajärjestelyyn tai muuten sopimalla velanhoidosta.

Kuntoutumisen edistyessä rakennamme asiakkaan ja lähettävän tahon kanssa yhdessä jatkopolkuja kuntouttavaan työtoimintaan, opiskeluun, ansiotyöhön, tuettuun tai omaan asuntoon.

Yhteystiedot

Transparent Button Vuokra-asunnot

Porvoo

Ismo Valkoniemi

Toiminnanjohtaja

Hämeenlinna

Anne Da Silva

Ohjaaja, sosionomi

Helsinki, Vantaa, Espoo

Päivi Valkoniemi

Varatoiminnanjohtaja

Transparent Button Guesthouse Noark

Guesthouse Noark tarjoaa edullista bed&breakfast -tyyppistä majoitusta matkailijoille sekä tarvittaessa myös väliaikaismajoitusta Porvoossa. 

49 eur / yö / 1 hlö
69 eur / yö / 2 hlö

sis. aamiainen
Useammalle henkilölle tai pidempikestoista majoitusta varten pyydä tarjous!

Guesthouse Noark sijaitsee n. 5 km Porvoon keskustasta.
Idyllisestä kaksikerroksisesta majatalostamme löytyy majoitustilat n. 30 henkilölle.
Tarjoamme kodikasta hostellityyppistä majoitusta 1-2 hengen huoneissa.
Saatavilla myös perhemajoitukseen sopivia huoneita.
Yhteiset wc- ja suihkutilat sekä yhteiset olohuonetilat.
Idyllinen pihasauna takkahuoneineen ja terasseineen.
Puutarhassa lasten leikkipaikka sekä mahdollisuus grillaukseen.
Erillisrakennuksessa kokoustilat max 50 henkilölle.
Yritykset voivat järjestää luonamme esim. henkilöstöpäiviä.
Kysy lisää!

Runsas aamiainen tarjolla ma-pe klo 7-10. Viikonloppuisin la-su klo 7-11.
Saatavilla myös etukuponki Noark Café -lounaskahvilaamme, joka sijaitsee n. 3 km majatalosta.

Kysy lisää ja pyydä tarjous