Boendet

Samaria erbjuder hyresbostäder i huvudstadsregionen (Helsingfors, Vanda, Esbo), samt i Tavastehus och Borgå. I Borgå erbjuder vi även stödboendetjänster.

Vi erbjuder även stödboende för offer för människohandel som behöver stödboendetjänster (Rose-projekt).

Samaria-hemmet är en drogfri boendeserviceenhet, som erbjuder en mysig boendeservice i Borgå.

Guesthouse Noark erbjuder prisvärt boende för resenärer samt vid behov även tillfälligt/nödboende i Borgå.

Transparent Button Samaria-hemmet

Missbrukartjänst som kräver tillstånd av regionförvaltningsverke

Samaria-hemmet är en drogfri  boendeserviceenhet. Enheten är ämnad för bostadslösa vars förmåga till självständigt boende har försvagats tillfälligt eller konstant. På enheten kan man bo även en längre tid. De boende har möjlighet att få FPAs bostadsstöd. Livet i hemmet är baserat på gemenskap. Klienterna deltar frivilligt i hemmets skötsel enligt sin förmåga och energi.  

Tyngdpunkten ligger på omvårdnad och basbehov. I omvårdnaden betonas starkt hänsynen till klientens helhetsmässiga välmående.  Centrala element är dessutom en atmosfär som stödjer rehabiliteringen, trygghet, näringsrik kost och hygien.

Serviceplanen utformas individuellt för varje klient utgående från hans personlighet och behov. I mån av möjlighet tar vi hänsyn till önskemål om motion och andra hobbyn.

Vi stöder eget initiativ vad gäller vardagssysslor som städning och skötsel av hygienen. Vi uppmuntrar klienten att diskutera  med personalen och olika kamratsstödsgrupper för att få hjälp. Vi hjälper med psykosociala  metoder i en kristen referensram. 

Vi ger servicehandledning och sköter vid behov tillsammans med klienten kontakter med hälsovården och myndigheter. Med servicehandledning avser vi bedömandet av behovet av olika slags service utanför hemmet och anskaffande av dylika. Att klienten får tillgång till rätt slags hjälp vid rätt tidpunkt är av yttersta vikt för hans rehabilitering, kanske rent av det viktigaste för att den ska lyckas. Vi stödjer byggandet och uppehållandet av sociala relationer, balanserandet av ekonomin t ex genom att hänvisa till skuldsanering eller annan skötsel av skulder.

Då rehabiliteringen framskrider bygger  vi tillsammans med klienten vidare stigar till arbetsverksamhet, studier, förvärvsarbete, stödboende eller egen bostad.

Uppgifter

Transparent Button Hyresbostäder

Borgå

Ismo Valkoniemi

Verksamhetsledare

Tavastehus

Anne Da Silva

Handledare, socionom

Helsingfors, Vanda, Esbo

Päivi Valkoniemi

Vice verksamhetsledare

Transparent Button Guesthouse Noark

Guesthouse Noark erbjuder prisvärt bed & breakfast-boende för resenärer och vid behov även tillfälligt boende i Borgå.

49 euro per natt för 1 person
69 euro per natt för 2 personer
Inkluderar frukost.

För fler personer eller längre vistelser, be om en offert!

Guesthouse Noark ligger cirka 5 km från Borgås centrum. Vår idylliska tvåvåningsgästgivare rymmer cirka 30 personer och erbjuder bekvämt hostelboende i rum för 1-2 personer. Vi har även familjerum tillgängliga.

Faciliteter inkluderar delade WC- och duschutrymmen, gemensamma vardagsrum, en idyllisk trädgårdssauna med en mysig lounge och terrass, en lekplats för barn i trädgården, och möjlighet till grillning.

I en separat byggnad finns möteslokaler för upp till 50 personer, perfekt för företagsevenemang eller personaldagar.

En generös frukost serveras mån-fre kl. 7-10 och lö-sö kl. 7-11. Dessutom får du rabattkuponger till Noark Café, vår lunchkafé som ligger cirka 3 km från guesthouset.

Fråga mer och be om en offert!